Odprtje retrospektivne fotografske razstave
INKOGNITO
Goran Antlej
Vila Bartolomei, Solkan, 18. 5. 2024 ob 18.00
Glasbeni nastop: Damir Avdić

Ko boste vstopili v prvo nadstropje Vile Bartolomei v Solkanu, se boste znašli na koncertnem prizorišču, obdani z desetinami glasbenikov, ki jim je glasbeni navdušenec in fotograf Goran Antlej od leta 1977 sledil na njihovih nastopih.

Navdušenje nad glasbeno krajino ga je vodilo skozi različne zvrsti, od punka in reggaeja do elektronike in metala. Karizmatične glasbenike in glasbenice je želel ujeti v ključnih trenutkih, ko je prišlo na plan bistvo, esenca dogodka, zato so njegove fotografije skoraj vedno bližnji posnetki, intimni trenutki. Svojevrstnost Antlejevih fotografij, ki jih avtor prvič predstavlja na razstavi, je tudi ta, da so narejene v času, ko akreditiranim fotografom ni bilo več dovoljeno fotografirati, najbolj zanimive in unikatne fotografije pa nastanejo izpod odra, iz nenavadnih zornih kotov, inkognito.

»Bistvo ali dušo koncerta lahko zajame samo fotograf, na katerega glasbeniki niso pripravljeni in ki mu ne pozirajo – fotograf, ki je vedno blizu roba,« je v razstavnem katalogu zapisal Rok Bavčar, ki je razstavo kuriral v sodelovanju z oblikovalcem Bojanom Bitežnikom.

Na odprtju razstave boste prisluhnili vsestranskemu ustvarjalcu Damirju Avdiču, zvočno pa
je obogatena tudi razstava, ki jo postavljajo na ogled na mednarodni dan muzejev.

Lepo vabljeni!

 

Spletno uredništvo,

Vir: Goriški muzej Kromberk – Nova Gorica