Odbojkarski kamp Dejana Vinčiča navdušil 75 otrok

Foto: ML

Včeraj se je v Novi Gorici zaključil drugi kamp Dejana Vinčiča, ki se ga je udeležilo kar 75 mladih ljubiteljev odbojke, ki so navdušeni odhajali domov, v želji, da se čez leto dni znova srečajo.

Zaključka se je udeležil tudi kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut, ki je odgovarjal na vprašanja mladih odbojkarskih upov. Med drugim je prisotnim zaupal, da je visok natanko dva metra, nosi copate s številko 46 in že 13 let ponosno nosi reprezentančni kapetanski trak. “Žoga na servis nasprotnika me sicer še ni odnesla, sem jo pa že dobil v glavo,” je v svojem prisrčnem nastopu v koroškem narečju še povedal 32-letni Tine Urnaut, ki bo v prihodnji sezoni nosil dres poljskega prvaka Jastrzebskie Weigel.

Odbojka, prijateljevanje in zabava so glavne sestavine odbojkarskega kampa Dejana Vinčiča, ki se je v preteklih dneh odvijal na Goriškem. „Takšnega buma nisem pričakoval. Presrečen sem, da nam je uspelo tako uspešno izpeljati kamp s toliko otroci, ki so imeli vesele obraze in uživali, kar je prvoten cilj tega kampa. Veseli me, da imajo udeleženci že veliko odbojkarskega znanja, ki smo ga lahko nadgrajevali,“ je ob zaključku kampa, ki so se ga udeležili tudi starši, povedal Dejan Vinčič in poudaril: „Najbolj sem ponosen, da smo z izvrstnimi rezultati reprezentance pripomogli k temu, da postaja odbojka vse bolj popularna. S ponosom gledam zelo dobro obiskane kampe reprezentančnih kolegov po vsej Sloveniji in prepričan sem, da bo v prihodnje še bolje.“ Popularni Vinko se ni pozabil zahvaliti svoji izjemni ekipi s koordinatorko Ines Vidič ter številnim gostom, ki so popestrili zanimivo odbojkarsko dogajanje na Goriškem.

ML