Odbojkarji Salonita praznih rok iz Kamnika: PRED VRATI FINALA

Foto: ML

Odbojkarjem Salonitu v polfinalu končnice državnega prvenstva ni uspelo presenetiti Kamničanov, tako da so ostali pred vrati velikega finala. Po domači zmagi s 3-0, so se v Kamniku dveh zmag s 3-0 veselili gostitelji, ki se bodo z ACH Volleyem potegovali za naslov državnega prvaka. Kanalce čaka mali finale, njihov nasprotnik pa bo Murska Sobota. Prva tekma bo v sredo ob 19-ih v Kanalu.

Kamnik – Športna dvorana, gledalcev 600, sodnika: Miklošič (Maribor), Kern (Kranj).
Calcit Volley: Pereira 16, Hribar, Golob, Novljan 3, Ratek, Gil, Vidmar 23, Okroglič 8, Štalekar 11, Kvas 1, Lakner, Štembergar Zupan, Lazar.
Salonit Anhovo: Ilić 2, Česnik, Šarić, Jereb 2, Karnel, Drobnič, Basaneže 6, Čabarkapa 15, Kovačič, Tomić 6, Vrtovec 15.

Foto: ML

Čeprav so se vse tri polfinalne tekme zaključile z gladko zmago gostiteljev, pa je polfinale postregel z zanimivo in izenačeno odbojko. Tudi v sinočnjem odločilnem tretjem srečanju v Kamniku ni bilo nič drugače. “Mislim, da so gledalci videli zelo dobro predstavo, Kamničani pa so se zasluženo uvrstili v finale. Ekipi sta izenačeni. Čeprav so se vse tri tekme zaključile po treh nizih, bi lahko bilo tudi drugače. V vsakem nizu so bili Kamničani boljši za eno točko, za eno obrambo ali en blok, kar jim je tudi prineslo končni uspeh. Bili so pogumnejši od nas in s servisom vseskozi vršili pritisk. Čimprej moramo pozabiti na ta poraz in se potruditi, da osvojimo bronasto odličje,” je bil po neuspehu v finalu razumljivo razočaran kapetan Salonita Dejan Čabarkapa.

Prva tekma za tretje mesto med Salonitom in Mursko Soboto bo na sporedu v sredo, 18.4. ob 19-ih v kanalski športni dvorani, druga v soboto, 21.4. ob 19-ih v Murski Soboti, morebitna tretja odločilna pa v sredo, 25.4. ob 19-ih znova v Kanalu.

Uredništvo