Odbojkarji Salonita imajo novega, starega trenerja: URNAUT NASLEDIL JERONČIČA

Foto: FB OK Salonit

Odbojkarji kanalskega Salonita, ki so v minuli sezoni ostali brez želene uvrstitve v polfinale državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja Slovenije, so začeli s pripravami za novo sezono.

Čeprav je sprva kazalo, da bo člansko ekipo še naprej vodil Gregor Jerončič, je prišlo v zadnjem trenutku do nepričakovanega zasuka. Jerončiča, ki je imel v pretekli sezoni veliko težav s poškodbami svojih varovancev, je nasledil Andrej Urnaut, ki je v Kanalu že deloval med leti 2011 in 2013.

Foto: FB OK Salonit – Ekipa za sezono 2017-18

Nekdanji reprezentant Jugoslavije in Slovenije je imel na prvem treningu na voljo 12 igralcev, med njimi pa so bili tudi trije novinci. OK Salonit Anhovo sta zapustila Dane Mijatović in Arsenije Mutapčija, novinci pa so centralni bloker, Srb Đorđe Ilić, nekdanji bloker Go Volleya Gregor Basaneže, ki je bil tik pred vrnitvijo v klub iz Prvačine ter obetavni sprejemalec iz novomeške Krke Sergej Drobnič.

Za petkratne državne in osemkratne pokalne zmagovalce Slovenije bodo v sezoni 2017/18 poleg treh novincev igrali še Dejan Čabarkapa, Saša Gadnik, Urban Česnik, Dalibor Tomić, Matic Vrtovec, Danijel Šarić, Matija Jereb, Aleks Kovačič in Irenej Karnel.

ML