Odbojkarji Go Volleya se vračajo med elito: V PRIČAKOVANJU DERBIJEV

Foto: FB Go Volley

Čeprav so si odbojkarji Šempetra v dodatnih kvalifikacijah, ko so bili boljši od Go Volleyja, zagotovili obstanek v prvi ligi, se je vodstvo savinjskega kluba odločilo, da bodo v novi sezoni tekmovanje nadaljevali v drugoligaški konkurenci. Namesto njih bo v prvi ligi igral Go Volley, ki se po treh letih vrača med elito.

Takrat so bili za goriške odbojkarje usodni prav Šempetrani, ki so se veselili napredovanja po dodatnih kvalifikacijah (Savinjčani so osvojili drugo mesto v drugi ligi) in Go Volley poslali v nižji rang tekmovanja. Goriška bo v prvi odbojkarski ligi znova imela tri ekipe; v ženski Gen-I v moški pa Salonit Anhovo ter Go Volley. V minulem prvenstvu so varovanci Sama Miklavca domače tekme v drugi ligi igrali v Prvačini, pred tem pa so v prvoligaški konkurenci in evropskem tekmovanju nastopali v novogoriškem »balonu«. Se bodo v mesto vrtnic znova vrnili? V vsakem primeru bomo v prihodnji sezoni znova priča razburljivim sosedskim derbijem, ki so bili vselej zelo dobro obiskani in nepredvidljivi. Kanalci se želijo po lanski skromnejši sezoni znova boriti za najvišja mesta, glavna skrb Go Volleya, ki je pred leti v državnem prvenstvu igral pomembno vlogo, pa bo obstanek med elito.

Šempetrani so se prvi ligi odpovedali, ker so štirje igralci prve ekipe klub zapustili, finančnih sredstev za nakupe igralskih okrepitev pa v savinjskem klubu nimajo, pojasnjuje predsednik in trener OK Šempeter Sebastjan Cilenšek.

Uredništvo