Odbojkarice Slovenije iz Izraela na Euro: PO ŠTIRIH LETIH

Foto: FB OZS

Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta je v zadnji, šesti tekmi kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Raanani premagala Izrael s 3-0 (17, 12, 23) in se po štirih letih še drugič uvrstila na prvenstvo stare celine, ki ga bodo letos gostile Turčija, Poljska, Slovaška in Madžarska.

Prvič so Slovenke nastopile na evropskem prvenstvu leta 2015 na Nizozemskem, ko so pod taktirko selektorja Bruna Najdiča zabeležile tri poraze. Je letos napočil čas za prvo zmago?

Varovanke Alessandra Chiappinia so za drugo mesto v skupini potrebovale vsaj 38 točk oz. niz, ki jim ga je uspelo osvojiti že takoj na začetku. Sprva so jim gostiteljice dihale za ovratnik, nakar so se Slovenke le razigrale in bolje odigrale končnico. Po izidu 17-15 so si priigrale sedem zaporednih točk, tretjo zaključno žogo pa je realizirala Anita Sobočan. Tudi v nadaljevanju so bile slovenske odbojkarice boljše tekmice in se zasluženo veselile še četrte zmage v teh kvalifikacijah. Dvakrat so jih premagale neporažene Belgijke, ki so zanesljivo osvojile prvo mesto v skupini.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila Saša Planinšec, ki je dosegla 13 točk, Tina Grudina jih je prispevala 10, Lana Ščuka in Iza Mlakar pa po 9.

“Dvoboja nismo začele najbolje, kar so tekmice izkoristile in nam bile enakovredne. Ko se nam je odprlo, smo zaigrale zelo dobro. Dale smo vse od sebe in zelo srečna in ponosna sem, da se nam je uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo, ki je zame osebno prvo,” je po zmagoslavju v Izraelu povedala članica novogoriške ekipe v dresu slovenske reprezentance Tina Grudina.