Odbojkarice Gen-I Volley razočarale v Mariboru: STRELE BREZ NABOJA

Foto: ML

Potem, ko so novogoriške odbojkarice v petek tesno, po petih nizih izgubile prvo finalno tekmo končnice državnega prvenstva pred domačim občinstvom, so sinoči gladko klonile tudi v drugi, ki je bila odigrana v mariborski dvorani Lukna.

NOVA KBM BRANIK – GEN-I VOLLEY 3-0 (13, 23, 10) Dvorana Lukna, gledalcev 800, sodnika: Jovanović, Perčič.
Nova KBM Branik: Mlakar 18, Dobaj, Bračko 2, Bezsonova 16, Najdič 2, Kočar, Sobočan 10, Pintar 8, Blagne, Lorber Fijok, trener Bruno Najdič.
GEN-I Volley: Lipicer Samec 6, Kovačić 2, T. Blažič, Perić, Ferlinc 3, Zbičajnik, Zaplotnik, Velikonja Grbac 3, Kolbl, P. Blažič, Zampedri, Grudina 5, Ščuka 9, trener Vasja Samec Lipicer.

Štajerke za osvojitev 16. naslova državnih prvakinj potrebujejo le še zmago, ki bi jo lahko dosegle že v petek ob 20. uri v novogoriški mestni dvorani. Novogoričanke si spodrsljaja ne smejo več privoščiti. V kolikor želijo še upati na 4. zvezdico, bodo morale petkovo srečanje dobiti. Seveda, to jim lahko uspe le v primeru precej boljše igre kot v štajerski prestolnici, kjer so bile Goriške strele brez pravega naboja. Branilke naslova so bile boljše v vseh elementih odbojkarske igre. Trenerju Novogoričank Vasji Samcu Lipicerju tudi menjave niso pomagale, saj v svoji ekipi tokrat ni imel razpoloženih igralk.

Foto: ML

Po neuspehu v pokalnem tekmovanju Slovenije, se kaj lahko zgodi, da novogoriški klub ostane tudi brez državnega naslova. Odbojkarice Gen-I Volleya so najbolj navdušile v pokalu evropskega izziva, kjer so se prebile vse do polfinala. Daljši premor po zaključku prvega dela sezone je očitno prišel v nepravem trenutku. Že v polfinalu, kjer Novogoričanke niso imele težav s precej slabšo zasedbo iz Šempetra, je bilo zaznati, da je forma daleč od šampionske. V prvi finalni tekmi je bilo ogromno, preveč nihanj. V odločilnem petem nizu so Novogoričanke zapravile visoko prednost petih točk (9-4), kar si ekipa, ki razmišlja o naslovu državnih prvakinj ne bi smela privoščiti. V Mariboru je bilo pričakovati korak naprej, a so varovanke Vasje Samca Lipicerja naredile dva nazaj. V petek popravnega izpita ne bo, zato šteje le zmaga!