Od ponedeljka se odpirajo gostinske terase in vrtovi: ZNOVA NA KAVICO

Foto: Pixabay

Vlada je odločila, da se bodo od ponedeljka lahko v goriški, gorenjski, obalno-kraški, pomurski, posavski, podravski, koroški in zasavski regiji znova odprte terase in vrtovi gostinskih obratov.

Podaljšujemo trenutno veljavne izjeme in v osmih oranžnih regijah odpiramo terase in vrtove gostiln in lokalov med 7. in 19. uro. Gostinci bodo nekoliko lažje zadihali, spet smo korak bližje življenju, kot smo ga vajeni,“ je na svojem Twitter profilu sporočil za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, se zaradi ukinitve nočnega gibanja dovoljuje brez časovne omejitve.

Gostinski lokali bodo imeli lahko odprte terase oz. letne vrtove od 19. do vključno 25. aprila med 7. in 19. uro, pri čemer bo potrebno upoštevati upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Strežba bo dovoljena za mizami, zaposleni in gostje pa bodo morali nositi maske, razen ko bodo sedeli pri mizi.