Obnovitvena dela vipavske hitre ceste na odseku Vogrsko-Selo: DO KONCA NOVEMBRA

Foto: ML

Včeraj se je začela obsežnejša obnova vipavske hitre ceste na odseku med Selom in Vogrskim. Trajala bo predvidoma do konca novembra.

Dars namerava obnoviti skupno skupno 13,4 kilometra smernih vozišč hitre ceste med Selom in Vogrskim ter priključek Vogrsko. Izvajalec del je konzorcij Kolektor CPG in CPK, pogodbena vrednost znaša 19,28 milijona evrov z DDV. Rok za izvedbo gradbenih del je 130 dni od začetka del.

Zaradi priprave začasne prometne ureditve bo do predvidoma nedelje zvečer zaprt odsek hitre ceste proti Ajdovščini med priključkoma Šempeter pri Gorici in Selo. Obvoz zaprtega dela hitre ceste bo urejen po vzporedni državni cesti. V smeri proti Vrtojbi bo promet v tem času med Selom in Vogrskim še vedno potekal po hitri cesti, a bo urejen samo po voznem pasu, sporoča Dars.

Od nedelje zvečer bo promet predvidoma deset dni še vedno potekal po obeh polovicah hitre ceste, a le po voznih pasovih. Nato bo Dars zaprl polovico hitre ceste med Selom in Šempetrom pri Gorici, promet bo urejen po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje.

Foto: ML

Kot pojasnjujejo na Darsu, bodo poleg obnovitve dotrajanega vozišča izvedeni tudi drugi ukrepi za večjo prometno varnost. Med drugim bodo razširjene in podaljšane obstoječe odstavne niše, smerni vozišči hitre ceste pa bosta po koncu del ločeni z betonsko varnostno ograjo, ki zagotavlja višji nivo varovanja.