Oblačna nedelja s padavinami: OBČUTNE OHLADITVE

Foto: Pixabay

Danes nas čaka delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Zvečer lahko na Goriškem pričakujemo prve dežne kaplje. Ponoči se bo dež razširil na celotno državo. Ohladilo se bo, sneg pa se utegne spustiti do 500 metrov nadmorske višine.

Jutri bo začel pihati severovzhodni veter, na Primorskem proti jutru burja. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

Nedelja bo oblačna s padavinami, občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo na severu spustila na okoli 800 m nadmorske višine, drugod bo dopoldne še nad 1000 m. Popoldne in zvečer bo ponekod lahko snežilo do okoli 500 m nad morjem. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo le od 4 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, poroča Arso.

Foto: Pixabay

V noči na ponedeljek bodo padavine postopno ponehale. V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Za torek vremenoslovci napovedujejo suho vreme, le na vzhodu bo lahko padla kakšna kaplja dežja. Burja na Primorskem bo ponehala.