Obisk veleposlanika Irana v Ajdovščini: MOŽNOSTI SODELOVANJA

Foto: Pixabay - Teheran

Včeraj je ajdovsko občino obiskal veleposlanik Islamske republike Iran, Morteza Darzi Ramandi. Sprejel ga je župan Tadej Beočanin in mu predstavil občino in njene poslovne priložnosti.

Srečanje je organizirala Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine, ki je med ajdovskimi podjetniki in obrtniki izvedla anketo, na katere trge bi želeli razširiti svoje poslovanje. Med želenimi je bil tudi iranski.

Kot poroča spletna stran ajdovske občine, je iranski veleposlanik, ki ga je spremljal drugi sekretar veleposlaništva Javad Nazari Monfared, naštel panoge in možnosti sodelovanja iranskih in slovenskih podjetij. Veleposlaništvo je pripravljeno pomagati pri vzpostavljanju stikov in organizaciji obiskov ajdovskih podjetij v Iranu, prav tako pa velja tudi obratno.

Iranskemu veleposlaniku in njegovemu sekretarju so se predstavile nekatere ajdovske družbe, ki bi želele vstopiti na iranski trg oziroma si želijo v tej državi najti poslovnega partnerja: VRC, Etrade, Tosla, Fam impex, Enoop in Mlinotest. Slednji sta si ugledna iranska gosta tudi ogledala.

Uredništvo