Obisk umetnice Patricije Simonič v Vatikanu: JEZUSOV PORTRET ZA RODETA

Foto: Arhiv PS

V preteklih dneh se je Patricija Simonič poslovno mudila v italijanski prestolnici, kamor se vselej rada vrača, ker ji ponuja neskončno inspiracijo za ustvarjanje.

Dejavno slikarko zaznamujejo njena z intenzivno kompozicijo, monokromno barvno paleto in globokim duhovnim podtonom nabita platna, zasnovana v tradicionalnih pristopih slikanja. Še posebej zaradi zgodovine umetnosti ji je Rim izjemno pri srcu. Simoničeva, ki je znana predvsem po svojem slikarskem opusu del Ona, se bo v jeseni že drugič predstavila v Rimu, tokrat v sklopu umetniških razstav Associazione Indipendente Donne Europee. Želi se namreč soočiti s konkurenco v širokem svetu umetnosti in ne zgolj v slovenskem kulturnem prostoru, zato v prihodnje načrtuje več razstav v tujini.

Foto: Arhiv PS – Jezusov portret Patricije Simonič

Umetnica se je tako ob tej priložnosti v Vatikanu srečala tudi s kardinalom Francom Rodetom in mu izročila eno izmed svojih umetnin. Gre za slikarsko delo iz njenega ustvarjalnega cikla sakralnih motivov, portret Jezusa. Kardinal Rode je kot poznavalec in velik ljubitelj umetnosti izrazil pohvalo njenemu umetniškemu delu ter ga postavil ob bok umetninam velikih umetniških ustvarjalcev. Sama pravi, da je zelo počaščena, ker je njeno delo šlo v roke tako izjemnega Slovenca, ki je trajno obogatil identiteto Slovenije.

Uredništvo