Občinski praznik z novo športno dvorano v Mirnu

Foto: Facebook

V Mirnu so včeraj, po treh letih gradnje, predali namenu sodobno opremljeno in prostorno športno dvorano. Mirensko-kostanjeviška občina je tako na poseben način obeležila praznovanje občinskega praznika. Investicija je vredna okoli 3,4 milijona evrov.

Občina je na razpisu Eko sklada pridobila nepovratne finančne spodbude v višini 594.000 evrov. Med gradnjo II. faze je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pod vlado Janeza Janše na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021/24 odobrilo še 1,2 milijona evrov za financiranje I. faze. Preostala sredstva je zagotovila Občina Miren – Kostanjevica.

Nova, sodobno opremljena športna dvorana, ki je zgrajena po standardih visoke energetske učinkovitosti, meri 1430 kvadratnih metrov, skupaj s tremi garderobami 1788 kvadratnih metrov. V dvorani so igrišča za rokomet, košarko, odbojko in badminton. Z uporabo predelnih zaves, ki dvorano razdelijo na tri prečna igrišča, bodo lahko v njej sočasno potekale tri različne dejavnosti.

Danes je dan, ki smo ga mnogi čakali več kot dvajset let,“ je na slavnostni otvoritvi poudaril župan Mauricij Humar, ki verjame, da bo nova pridobitev omogočala tudi organizacijo odmevnejših športnih dogodkov.

V dvorani so vgrajene izvlečne tribune, ki omogočajo do 540 sedišč. V primeru športnih tekmovanj jih je mogoče izvleči le delno, tako da se zagotovi ustrezna igralna površina na parketu. Notranjost športne dvorane je obdana z akustično oblogo, kar bo omogočalo tudi organizacijo in pristno doživetje kulturnih in družabnih dogodkov. Športno dvorano bodo v dopoldanskem času uporabljali učenci mirenske osnovne šole, popoldne pa bo na voljo različnim društvom in občanom, sporočajo iz Občine Miren-Kostanjevica.