Občina Šempeter – Vrtojba je bila uspešna na Javnem razpisu za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023, ki ga je v juniju objavilo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Za sofinanciranje investicije »Ureditev koloparka v Športnem parku Šempeter pri Gorici«, katere načrtovana vrednost znaša 168.203,79 EUR, je prejela 43.220,70 EUR, preostanek pa bo dodala iz lastnih sredstev občine. Kot smo že poročali, je bila pogodba z izvajalcem že podpisana in dela so se že začela.

Z ureditvijo koloparka v Športnem parku Šempeter bodo lahko športne površine brezplačno uporabljali ne samo kolesarji, temveč tudi druge ciljne skupine – rolkarji, uporabniki skirojev, poganjalcev, invalidi z invalidskimi vozički, kotaljkarji …, s čimer se povečuje kakovost življenja v občini. Kolopark predstavlja privlačno, a varno športno infrastrukturo, ki bo v občino privabljala številne različne uporabnike vseh starostnih skupin od dveh let naprej. Gre namreč za svojevrsten objekt, namenjen celotni skupnosti.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Šempeter - Vrtojba