Občina Šempeter-Vrtojba proti igralnemu salonu v Vrtojbi: ZA VOLČJO DRAGO

Foto: Pixabay

Na seji občinskega sveta Šempeter – Vrtojba so se izrekli proti igralnemu salonu v Vrtojbi ter za podelitev koncesije igralnemu salonu v Volčji Dragi. Na potezi je še renško-vogrinska občina, ki bo o tem odločala na naslednji seji občinskega sveta.

Za soglasje igralnega salona na mejnem prehodu v Vrtojbi je glasovalo 6 svetnikov, proti pa 7 od 14 prisotnih. Ker o projektu niso imeli dovolj informacij, so se bili tudi člani odbora za gospodarski razvoj vzdržani. Družba Pegaso turizem, gostinske in zabaviščne storitve, d.o.o., ki je v lasti podjetja ORIKS gostinstvo, lahko na Ministrstvo za finance znova poda vlogo za dodelitev koncesije za prirejanje posebnih iger na srečo in sproži nov postopek. Bo to tudi storila?

Šempetrsko-vrtojbenski občinski svet pa se je pozitivno izrekel o mnenju k izdaji koncesije za igralni salon v Volčji Dragi, ki ga želi v nekdanjem Casinoju Paquito odpreti podjetje Lago IS, turizem d.o.o. iz Rožne Doline. Tudi v tem primeru je bilo glasovanje tesno. Šest svetnikov se je izreklo za, štirje so temu nasprotovali, prav toliko pa se jih je vzdržalo. Pozitivno mnenje je podal tudi odbor za gospodarski razvoj. O tem se mora sedaj opredeliti še občinski svet Občine Renče-Vogrsko.