Uspešna prijava na razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je Občini Ajdovščina prinesla 350.000 evrov sofinanciranja za obnovo stolpa 8, ki bo v prihodnje deležen celostne ureditve in nadgradnje, tudi z razgledno ploščadjo in digitalnimi vsebinami.

stolpPo obnovi stolpa številka 8, ki je del rimskega obzidja antične Kastre in spomenik lokalnega pomena, želi Občina Ajdovščina nadaljevati z vsebinami za obogatitev turistične ponudbe.

S projektom Doživetja rimske Castre se bo zaokrožilo celostno podobo znamenitega rimskega obzidja z vsemi pripadajočimi elementi in interaktivnimi doživetji. Temeljite nadgradnje bo deležen stolp 8. v katerem se obeta ureditev stopnišča, razgledne ploščadi, celovita ureditev grajskega vrta z namakalnim sistemom in razvijanje novih turističnih produktov, tudi z nadgradnjo digitalnih vsebin.

Z novimi vsebinami se bo širila turistična ponudba in snuli novi turistični produkti, ki bodo združevali in izpostavljali rimsko dediščino. »Razviti želimo digitalne turistične produkte na način, da bo obiskovalec v Ajdovščini doživel neko prisotno izkušnjo tistega časa,« izpostavlja vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve Janez Furlan.  V stolpu številka 8, ki se nahaja v grajskem vrtu, je ajdovska občina med drugim uredila kamnite zidove in zasteklila strelne odprtine, obnovila pa je tudi obzidje do stolpa številka devet.

S pridobljenimi 350.000 evri z Javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah pa bo pospešeno nadaljevala tudi z urejanjem notranjosti in snovanjem novih turističnih doživetij. Celotna ureditev notranjosti in novih vsebin je vredna dobra pol milijona evrov.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Ajdovščina