Ob državni meji v Novi Gorici našli moško truplo

Foto: FB Slovenska policija

Zjutraj je bilo nad železniškim predorom tik ob državni meji na območju Nove Gorice najdeno moško truplo. Ob njem so našli tudi kolo, sporočajo iz novogoriške policijske uprave (PU Nova Gorica).

Truplo je našla ženska iz Gorice, ki se je sprehajala po Ulici Cappella. Na pomoč je takoj poklicala stanovalce sosednjih hiš na italijanski strani meje, ki so poklicali interventno številko 112. Kot poroča Primorski dnevnik, so na kraj prihiteli goriški reševalci in policisti. Ker se je truplo nahajalo na slovenski strani meje, so zadevo prepustili novogoriškim kolegom.

Identiteta pokojnika še ni ugotovljena. Po prvih neuradnih ocenah naj bi šlo za moškega, starega med 25 in 30 let. Poleg njega so našli kolo znamke nakamura.

Policisti in kriminalisti so po prihodu na kraj dogodka območje zavarovali in izvedli prve preiskovalne ukrepe. Poleg kriminalistov in policistov sta se na kraj napotila tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, ki bo pojasnila vzrok smrti.