Novogoriški župan bo imenoval tri podžupane: SPREMEMBA OBČINSKEGA STATUTA

Foto: ML

Koalicijo župana Klemna Miklaviča bodo v Mestni občini Nova Gorica (MONG) sestavljale liste Goriška.si, SD, SDS in Zveza za Primorsko. Predsedniki občinskih odborov so podpisali sporazum o sodelovanju.

Župan Klemen Miklavič je imenoval dva podžupana iz vrst SD in SDS. Za imenovanje tretjega, ki bo prišel iz svetniških vrst Goriška.si bo potrebna sprememba občinskega statuta.

Foto: FB SDS

Podžupana MONG sta postala Sebastjan Komel (SD), ki bo pokrival področje gospodarstva in infrastrukture ter Elena Zavadlav Ušaj (SDS), ki bo pokrivala področje družbenih dejavnosti. Oba sta kandidirala za župana na zadnjih lokalnih volitvah, zato se je Miklaviču zdelo prav, da ju kljub pomanjkanju izkušenj na področju uprave imenuje za podžupana.

Prva naloga bo priprava proračuna, tako da bo lahko MONG začela normalno delovati in realizirati že začete projekte, pravi novogoriški župan.

Foto: FB MONG

Velika pozornost je namenjena skupnim čezmejnim projektom z Gorico. Tu je Miklavič izpostavil predvsem pripravo programa za Evropsko prestolnico kulture (EPK) leta 2025, ki so ga prenesli na Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje (EZTS). Komisijo za pripravo projekta bo še naprej vodila Neda Rusjan Bric.