Novogoriški zdravstveni dom ima dovolj zdravnikov: REŠITEV PROSTORSKE STISKE

Foto: ML

V Zdravstvenem domu Nova Gorica imajo dovolj zdravnikov. V zadnjih dveh letih so odprli tri nove ambulante splošne medicine. Ker se soočajo z vse hujšo prostorsko stisko, že nestrpno čakajo na prizidek.

Začetek gradnje prizidka, ki bo stal ob sedanjem zdravstvenem domu v Novi Gorici, je predviden proti koncu tega leta. Dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja naj bi bila nared v prvi polovici leta.

S 1. februarjem letos bosta v novogoriškem zdravstvenem domu začela delati še dva zdravnika specialista, dermatolog in psihiater. Potrebovali bi še kakšnega pediatra in ginekologa, razmišlja direktorica novogoriškega zdravstvenega doma Petra Kokoravec.

Foto: Pixabay

Investicija prizidka bo skupaj z davkom vredna 6,3 milijona evrov. Denar bo prispeval zdravstveni dom. Sredstva so prihranili iz preteklih presežkov iz poslovanja.

Prizidek bo ponujal okrog 10.000 kvadratnih metrov bruto površin, od tega jih bo dobra polovica pod zemljo. Predvsem pa se v zdravstvenem domu veselijo, ker bodo po njegovi izgradnji vsi zdravstveni programi združeni pod eno streho.