Novogoriški svetniki danes o imenovanju direktorice javnega zavoda GO! 2025

Foto: ML

Na današnji seji bodo novogoriški mestni svetniki obravnavali tudi imenovanje Kaje Širok za direktorico javnega zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture Nova Gorica.

Razpis za direktorja je bil objavljen januarja, nanj so se prijavili trije kandidati. V začetku novembra je vodenje zavoda kot ustanovni v. d. direktor prevzel Gregor Karer, ki ga je imenoval župan novogoriške mestne občine (MONG) Klemen Miklavič.

Novogoriški mestni svetniki so odlok o ustanovitvi javnega zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture Nova Gorica sprejeli 20. oktobra 2021.

Kaja Širok (1975) je zgodovinarka in italijanistka. Študijsko se je izobraževala v Bologni in Rimu in leta 2009 doktorirala iz področja kulturne zgodovine. Med letoma 2011 in 2021 je vodila Muzej novejše zgodovine Slovenije. Kot docentka za področje novejše in sodobne zgodovine je istočasno delovala tudi v znanstveno-raziskovalni skupini na oddelku za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, od lanskega leta pa predava na Univerzi v Novi Gorici, smer kulturna zgodovina.