Novogoriški nogometaši so premagali Velenjčane: BELO-MODRIM SE NASMIHA EVROPA

Foto: ML - John Mary (desno) je v 58. minuti rezultat izenačil, za zmago Gorice pa je v 76. poskrbel Tine Kavčič (drugi z desne)

V 33. krogu slovenskega nogometnega prvenstva je Gorica v Športnem parku z 2-1 premagala Rudar iz Velenja in se najbližjima zasledovalcema Celju in Kopru na 5. in 6. mestu oddaljila na lepih 5 točk. Do konca preostajajo še trije krogi, v igri je še 9 točk. Belo-modri imajo težak razpored, saj jih že v sredo na Ptuju čaka gostovanje pri Domžalčanih, v nedeljo bodo gostili Olimpijo, v zadnjem krogu pa bodo konec maja gostovali na koprski Bonifiki. Velenjčani, ki si obstanka še niso zagotovili, natolcevanj o prodaji tekem niso želeli komentirati.

GORICA : RUDAR 2-1 (1-0)

Nova Gorica – Športni park, gledalcev 500. Sodniki: Skomina (Koper), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Salkić (Ljubljana). Strelci: 1:0 Žigon (5), 1:1 Mary (58), 2:1 Kavčič (76).

Gorica: Sorčan, Škarabot, Kavčič, Boben, Gregorič, Grudina, Kolenc, Žigon (od 82. Humar), Kapić, Osuji (od 78. Celcer), Filipović (od 86. Edafe).

Rudar: Radan, Mužek, Zec, Billong, Iharoš, Babić, Bolha (od 69. Trifković), Vručina, Glavina, Črnčič (od 89. Grgić), Mary.

Rumeni kartoni: Grudina, Kolenc; Iharoš, Vručina.

Rdeči karton: Grudina (72, 2. rumeni).

“Vesel sem, da smo osvojili pomembne tri točke. V polju so bili Velenjčani celo boljši, po priložnostih sodeč pa smo bili nekako izenačeni,” je bil zelo zadovoljen goriški trener Miran Srebrnič, ki je izpostavil značaj svoje ekipe: “Čeprav smo v 72. minuti ostali brez izključenega Roga Grudine, so fantje stisnili zobe in zabili zmagoviti gol.”

Goriški branilec Tine Kavčič se je v 76. minuti veselil še drugega gola v tem prvenstvu ter 4. v Prvi ligi: “Dosegli smo pomembno zmago, a Evrope si še nismo zagotovili. V igri je še 9 točk, mislim, da jih potrebujemo še 6. Če bomo pravi, potem se dobrega rezultata lahko nadejamo že v sredo proti Domžalam.” O strelskih sposobnostih pa je Tine dodal: “Veseli me, da sem zabil zmagoviti gol. Če sem iskren, mislim, da bi jih lahko v letošnji sezoni dosegel tudi kaj več.”

Foto: ML

“V skoku sem nehote zadel gostujočega kapetana Babića in si prislužil še drugi rumeni karton. Žal mi je za prvi karton, ki sem ga dobil po neumnosti. Na srečo so fantje le izgarali pomembno zmago. Spomladi nam gre odlično in upam, da bomo v takšnem slogu prvenstvo tudi zaključili,” je bil po tekmi navkljub izključitvi dobre volje Rok Grudina, ki v sredo na Ptuju proti Domžalam ne bo smel igrati.

Foto: ML

Velenjčane je presenetila novica slovenske zasebne televizije, ki je nekaj igralcev Rudarja obtožila prodaje tekem. Tega niso želeli komentirati, o srečanju v Novi Gorici pa je vezni igralec Rudarja Leon Črnčič povedal: “Škoda. Zgodnji gol Gorice nas je nekako presekal. Uspelo nam je izenačiti, zatem pa smo, navkljub temu, da smo imeli igralca več na igrišču prejeli gol. Nerazumljivo, kaj se nam dogaja. Na nekaterih tekmah zlahka zabijemo po pet golov, na drugih smo neučinkoviti. V zadnjih treh krogih se moramo zbrati in zaigrati po najboljših močeh, kajti predzadnjemu mestu se še nismo izognili.” 

ML