Novogoriški nogometaši praznih rok iz Maribora: MARCOS ZA ZGODOVINO

Foto: FB ND Gorica - Rok Grudina v akciji v Ljudskem vrtu

Kriza novogoriških nogometašev se nadaljuje. V zadnjih štirih tekmah so belo-modri osvojili le točko; v 17. krogu proti zadnjeuvrščenim Ankarančanom. Marcos Morales Tavares je zabil 131. gol v Prvi ligi in postal kralj najbojših strelcev.

Novogoričani so bili po tekmi zelo razočarani, motilo jih je predvsem sojenje. Miran Srebrnič se je odločil, da raje ne bo dajal izjav, vratar Grega Sorčan, ki je bil med boljšimi v gostujoči zasedbi, pa je povedal: “Dobro smo se branili. Še posebej v drugem polčasu, ko smo igrali z igralcem manj. Škoda, da smo v samem zaključku prejeli gol. Trenutno nam žal ne gre. Nič zato. Glave gor in gremo naprej. V zadnjem jesenskem krogu, ko bomo gostovali v Krškem, si želimo zmage.”

Foto: FB NK Maribor – Marcos Tavares in Matija Škarabot

Po začetnem pritisku vijoličastih, ki so v 17. krogu v Celju doživeli prvi poraz v tem prvenstvu, so Novogoričani vzpostavili ravnotežje, a si priložnosti niso priigrali. V zanimivejši končnici so zapretili varovanci Darka Milaniča in se v 43. minuti le veselili vodstva. Po podaji Milca in napaki goriške obrambe je iz bližine zadel Damjan Bohar. Drugi polčas se je začel po okusu belo-modrih, ki so v 49. minuti iz protinapada poskrbeli za izenačenje. Asistiral je Kapić, Kyrian Nwabueze pa presenetil nezanesljivega Jasmina Handanovića. V 65. minuti si je Uroš Celcer prislužil še drugi rumeni karton; po mnenju gostov prestrogo. Maribor je vse bolj pritiskal, a se je nekajkrat izkazal Grega Sorčan. Nwabueze je pobegnil Bilongu, ki ga je zaustavil z rokama; sodnik Nejc Kajtazović ga je nagradil z rumenim kartonom. Goriški trener Miran Srebrnič je zaman zahteval rdečega. Goričani so se uspešno branili vse do 88. minute, ko se je pisala zgodovina. Martin Milec je znova podal, Marcos Morales Tavares pa iz bližine z glavo premagal Sorčana.

V 323. tekmi se je Marcos Tavares veselil 131. gola v Prvi ligi in se tako samostojno zavihtel na vrh lestvice. Za seboj je tako pustil Štefana Škaperja, ki je v dresu Beltincev in Mure za 130 zadetkov potreboval 226 srečanj. Maribor se je veselil 13. letošnje zmage in se zavihtel na vrh lestvice, Gorica pa je doživela že deveti poraz in s 23 točkami ostaja na 6. mestu.

Foto: FB NK Maribor – Junak Marcos Tavares na rokah soigralcev

Junak Marcos Morales Tavares je takoj po doseženem golu najprej sprejel čestitko s trani sina, ki je za vrati Gorice pobiral žoge, kasneje pa so mu čestitali praktično vsi. Tudi Novogoričani, pa čeprav jih je prikrajšal za točko. “Pred tekmo sem imel dober občutek. Verjel sem, da lahko 131. gol dosežem že nocoj. Martin Milec mi je pred tekmo obljubil podajo in besedo je tudi držal. Hvala soigralcem, hvala Jezusu, ker mi je pomagal, da doživljam te prečudovite trenutke. Pričakovali smo težko tekmo. Vse ekipe so proti prvaku še posebej motivirane. Na koncu smo izkoristili izkušnje in zadeli za pomembno zmago,” je žarel od sreče 33-letni Brazilec, ki se je v štajersko prestolnico preselil pred desetimi leti.

ML