Novogoriški kanuist Nejc Polenčič zmagal v Krakovu: MLADINSKI SVETOVNI PRVAK

Foto: FB Kajakaška zveza Slovenije

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu je kanuist KK Soške elektrarne Nejc Polenčič priveslal do naslova svetovnega mladinskega prvaka. Slovenski uspeh je včeraj med mladinkami dopolnila kajakašica Eva Alina Hočevar, ki je osvojila srebrno odličje.

Nejc Polenčič je na Poljskem poskrbel za izjemen uspeh, saj slovenski slalom na divjih vodah naslova svetovnega mladinskega prvaka med kanuisti ni slavil že od leta 1992, ko se je na najvišjo stopničko povzpel Simon Hočevar.

Polenčič je nase opozarjal že v preteklih sezonah, a mu je največjih tekmovanjih primanjkovalo nekaj športne sreče. Tokrat je s progo v Krakovu opravil najhitreje med vsemi finalisti, tako da tudi dva dotika nista ogrozila zlatega odličja. Na koncu je za 75 stotink sekunde ugnal Poljaka Szymona Nowobilskega, tretji pa je bil Francoz Adrien Fischer.

Foto: FB Kajakaška zveza Slovenije – Zmagovalni oder mladincev v kanuju na svetovnem prvenstvu v Krakovu

V konkurenci kanuistov do 23 let se Solkancu Tinetu Kanclerju ni uspelo prebiti v finale. V končni razvrstitvi je zasedel 29. mesto.

Danes bodo v Krakovu na sporedu polfinalne in finalne vožnje kanuistk in kajakašev. V polfinalu bodo nastopili Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar, Niko Testen, Vid Kuder Marušič, Žan Jakše, Vid Oštrbenk, Lan Tominc in Ulan Valant.