Novogoriške strele z novim trenerjem: ŠOK TERAPIJA

Foto: FB Gen-I Volley - Tilen Kozamernik

V OK Gorica so se razšli z dosedanjim trenerjem članske ekipe Tilnom Kozamernikom. Iz novogoriškega odbojkarskega kluba sporočajo, da je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe. Bo šok terapija zalegla?

Po vnovičnem porazu, v zadnjem krogu rednega dela srednjeevropske lige proti Banjalučankam z 2-3, so se v vodstvu novogoriškega kluba odločili za zamenjavo prvega moža stroke Tilna Kozamernika, ki se je v Novo Gorico vrnil po dobrem desetletju. V tem koledarskem letu so Goriške strele vknjižile le eno zmago; prejšnji četrtek so v naprej odigrani tekmi zadnjega kroga 1.A državne lige v Kopru s 3-1 premagale Ankarančanke. Na klopi članske ekipe slovenskih državnih podprvakinj bo nekdanjega selektorja slovenske ženske izbrane vrste začasno zamenjal Matjaž Stanič. Debi ga čaka že jutri v Grosuplju, kjer bodo Novogoričanke odigrale zaostalo tekmo 13. kroga državnega prvenstva. Za potrditev tretjega mesta pred drugim delom sezone v modri skupini potrebujejo zmago.

Tilen Kozamernik je z novogoriškim klubom v sezonah 2006/2007 ter 2007/2008 osvojil dva naslova državnih ter pokalnih prvakinj Slovenije, ekipo pa je popeljal tudi do naslova v srednjeevropski ligi.

Foto: FB Gen-I Volley

Konec tedna bo Nova Gorica gostila zaključni turnir srednjeevropske lige, na katerem bodo nastopile kar tri slovenske ekipe. V prvem polfinalnem obračunu se bosta v soboto ob 16. uri v dvorani OŠ Milojke Štrukelj pomerili ekipi Kamnika in Jedinstva iz Brčkega, ob 19-ih pa se bodo odbojkarice Gen-I Volley za finale „udarile“ z državnimi in pokalnimi prvakinjami, igralkami mariborskega Branika. V dosedanjih štirih dvobojih v tej sezoni (dvakrat v prvenstvu ter dvakrat v četrtfinalu slovenskega pokalnega tekmovanja) so se zmage veselile Štajerke, ki veljajo za glavne favoritinje za končno zmago.