Novogoriške odbojkarice prve polfinalistke končnice DP: DVAKRAT GLADKO

Foto: FB Gen-I Volley

Novogoriške odbojkarice so prve polfinalistke državnega prvenstva. V povratni četrtfinalni tekmi v Novi Gorici so še drugič, tudi tokrat s 3-0, premagale Grosuplje, tudi tokrat brez izgubljenega niza.

Gen-I Volley – ATK Grosuplje 3-0 (20, 20, 16)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, sodnika: Perčič, Klinar.

GEN-I Volley: Grbac 3, Damjanović, Karnel, Leban 11, Kovačič, Goršek 12, Forštnarič 8, Đukić 4, Sillah 14, Blažič, Gubaš, Žigon, Krajnc.

ATK Grosuplje: Habjan, Pavič 5, Kogelnik 8, Kobilca, Kukman 5, U. Koletnik, Lovšin, Lenart, Čož, Mijoč 8, Maček 3, Pucelj 3.

Odbojkarice Gen-I Volleya so po krajši krizi v zaključku rednega dela prvenstva očitno znova ujele pravo formo. V četrtfinalu z Grosupeljčankami so upravičile vlogo favoritinj in si brez večjih težav priigrale polfinale, kar je bil osnovni cilj letošnje sezone.

Velik del so opravile že na gostovanju, ko so dobile tri izenačene nize, tokrat pa so bile nasprotnice brez pravih možnosti za presenečenje. Goriške strele so izkoristile predvsem slabši sprejem tekmic. Zaostajale so le v drugem nizu, ki so ga bolje začele Grosupeljčanke (1-5), nazadnje so zaostajale s 16-17. V nadaljevanju so se izkazale z dobrimi servisi in nasprotnicam prepustile le še tri točke. V tretjem so gostije popustile in osvojile le 16 točk. V polfinalu jih skoraj zagotovo čakajo državne prvakinje iz Kamnika. Slednje sicer čaka še četrtfinale z zmagovalcem kvalifikacij za obstanek v 1.A ligi med Ankaranom in Formisom.