Novogoriške strele brez finalnega izziva: ČASTNO SLOVO

Foto: FB Gen-I Volley

Novogoriške odbojkarice so v pokalu evropskega izziva z uvrstitvijo v polfinale dosegle največji uspeh slovenske ženske klubske odbojke. Izkušenejše in višje odbojkarice turškega Aydina so bile na zadnji stopnički pred finalom boljše tekmice.

Novogoriške strele so v prvi polfinalni tekmi pred domačim občinstvom dodobra namučile favorizirane odbojkarice Aydina, za katere pomembno vlogo igrajo tudi tri reprezentantke Dominikanske republike.  Navkljub tesnemu porazu so ohranile nekaj možnosti za presenečenje v Turčiji.

Aydin BBSK – Gen-I Volley 3-1 (14, -20, 22, 19)

Dvorana Aydin Mimar Sinan, gledalcev 1.000, sodnika: Janković (Srbija), Dimachi (Romunija). Aydin BBSK: Martinez 10, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 15, Durukan, Nikolova 12, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal 2, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 4, Martinez 21.                   GEN-I Volley: Lipicer Samec 8, Kovačič 9, T. Blažič, Ferlinc 2, Zbičajnik 2, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 1, Kolbl, P. Blažič, Zampedri, Grudina 17, Ščuka 12.

Foto: ML

Varovanke Vasje Samca Lipicerja so v povratni dvoboj dobro krenile in se do izida 8-7 izmenjavale v vodstvu. V nadaljevanju je nastopila kriza. Šepal je sprejem, servisi niso bili dovolj udarni, da bi višje nasprotnice oddaljile od mreže. Gostiteljice so se z delnim izidom 5-0 odlepile, goriške strele pa so povsem popustile in do konca uvodnega niza zbrale vsega 14 točk. V drugem nizu je na položaju organizatorke igre Zala Zbičajnik zamenjala Klaro Perić. Novogoričanke so zaigrale bolje v vseh elementih. Novogoričanke so prevzele pobudo in vodile od začetka do konca. Tudi v tretjem nizu so gostije začele zelo obetavno, v odločilnih trenutkih dvoboja pa znova popustile. Aydinu je z uspešnim servisom in blokom uspelo doseči šest zaporednih točk, strele pa so jih neuspešno lovile. Podoben scenarij je bil tudi v četrtem nizu, ki so ga z uspešno serijo točk znova dobile Turkinje in se uvrstile v finale.