Novogoriška občina kupuje stavbo bivšega Kemometala: NEPROFITNA STANOVANJA

Foto: ML

Novogoriška Mestna občina (MONG) se je odločila, da uveljavi predkupno pravico za nepremičnine nekdanjega Kemometala v Novi Gorici, ki jih Mercator želi prodati. Župan Klemen Miklavič je nakup za 405.000 evrov predlagal tik pred nedavnim sprejemom rebalansa letošnjega proračuna.

Novogoriški župan pojasnjuje, da je predmet nakupa le vzhodni del stavbe, kjer ni trgovine. Svetniki so opozorili tudi na problematiko parkiriščih v tem delu mesta, saj jih že sedaj primanjkuje.

MONG se je za nakup objekta na Rejčevi ulici v Novi Gorici, ki že nekaj časa sameva, zanimala že v prejšnjem mandatu, a do končnega dogovora ni prišlo.

Mercator je objekt ob Rejčevi ulici za 400.000 evrov ponujal že lansko poletje, a se takrat MONG ni odločila za uveljavljanje predkupne pravice. Kot pojasnjujejo v občinski upravi, takrat še niso imeli izdelane idejne rešitve za to območje ob Rejčevi ulici in nakup te nepremičnine ni bil umeščen v občinski načrt ravnanja z nepremičnin premoženjem, kar je podlaga za pridobivanje nepremičnin.

Foto: ML

V objekt bivšega Kemometala želi novogoriška občina med drugim preseliti Mladinski center in E-hišo, zatem urediti vozlišče kreativnih praks, ki sedaj dobiva mesto v nekdanjem Daimondu. Stanovanjski sklad naj bi kasneje na tej lokaciji uredil neprofitna stanovanja.