Novogoriška mestna občina poziva umetnike: URBANE INTERVENCIJE

Foto: ML

V sklopu projekta GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, novogoriška mestna občina poziva umetnike k oblikovanju predlogov za urbane intervencije v medijih stenske poslikave ali stenske instalacije. Mednarodni javni poziv je odprt do 19. aprila.

Tema umetniških intervencij je svoboda gibanja, pri čemer bodo imeli prednost predlogi, ki vsebujejo tudi teme kolesarstvo, brezmejnost ali Evropa. Na mednarodnem javnem pozivu bodo izbrani predlogi umetniških intervencij za pet lokacij na obmejnem območju Nove Gorice.

Obmejno območje bo v maju in juniju gostilo dva velika in pomembna dogodka: Giro d’Italia in Dirko po Sloveniji, ki bosta pritegnila široko pozornost mednarodne javnosti. Evropska prestolnica kulture želi ta dva športna dogodka trajno obeležiti z umetniškimi intervencijami, ki bodo popestrile pot ob meji in ponudile možnost kreativne predstavitve območja in njegove čezmejnosti.

Foto: Pixabay

Prijave je potrebno do 19. aprila poslati na elektronski naslov [email protected]. Komisija bo objavila izbor del najkasneje do 26. aprila na spletni strani www.nova-gorica.si in na spletni strani www.go2025.eu. Izdelava del bo potekala med 30. aprilom in 17. majem.