Novogoričani jutri znova na volitve: KAM NAJ GRE DENAR?

Foto: ML

Glasovanje za projekte participativnega proračuna mestne občine Nova Gorica bo potekalo jutri, 19. novembra 2017, med 8. in 12. uro ter med 15. in 19. uro na sedežih posameznih krajevnih skupnosti v občini. V prostorih novogoriške mestne hiše je v četrtek že potekalo predčasno glasovanje. Udeležilo se ga je 217 občank in občanov oziroma 0,75 % vseh upravičencev glasovanja.

Glasovanja se lahko udeleži vsak prebivalec oziroma prebivalka s stalnim ali z začasnim bivališčem v mestni občini Nova Gorica, ki je dopolnil(a) 15 let. Za glasovanje je potreben osebni dokument, vsak pa lahko glasuje samo v svojem imenu.

Foto: ML

Glasuje se lahko za največ tri projektne predloge, ki jim glasovalec podeli 3, 2 ali 1 točko. Iz proračuna za leto 2018 bo financirana izvedba tistih projektov, ki bodo na glasovanju na posameznem območju prejeli največ točk in njihova skupna vrednost ne bo presegala razpisanih sredstev.

Mestni svetniki so za izvedbo projektov v proračunu mestne občine za leto 2018 namenili 250.000 evrov. Sredstva iz participativnega proračuna so razdeljena med posamezna območja na podlagi razpršenosti prebivalstva, števila zaselkov na območju ter oddaljenosti območja od središča mesta. Za mesto 75, za ostala območja po 45 tisočakov.

Na glasovanju bo za območje Nova Gorica, Rožna Dolina, Solkan in Kromberk – Loke na voljo 33 projektov, za območje Trnovo, Ravnica, Grgar, Grgarske Ravne – Bate 12 projektov, za območje Banjšice, Čepovan, Lokovec, Lokve-Lazna osem projektov, za območje Branik, Dornberk, Gradišče, Prvačina 12 projektov in za območje Ozeljan, Šempas, Osek – Vitovlje 11 projektov.

Uredništvo