Novogoričani bodo izbirali projekte v participativnem proračunu: ODLOČITEV 19. NOVEMBRA

Foto: ML

Prebivalci Mestne občine Nova Gorica dobivajo s participativnim proračunom možnost predlagati svoje projekte. Na volitvah 19. novembra se bodo med 76 izbranimi odločali za tiste, ki jih bodo prihodnje leto uresničili; v vsakem od petih volilnih območij vsaj dva.

Foto: Pixabay

Glasovanje o projektih bo potekalo v nedeljo, 19. novembra na sedežih 19 krajevnih skupnosti v novogoriški občini. Udeležili se ga bodo lahko vsi stalni in začasni prebivalci novogoriške občine, ki so starejši od 15 let.

V prvem naboru projektov za uresničitev preko participativnega proračuna jih je bilo 113, a vsi niso tehnično ustrezali vsem pogojem razpisa. Vsebine projektov, o katerih bodo lahko glasovali prebivalci petih različnih območij v novogoriški občini, so namenjene predvsem izboljšanju kakovosti življenja.

Foto: ML
MONG je po Mariboru, Ajdovščini, Komnu in Ankaranu peta slovenska občina, ki bo svojim občanom ponudila priložnost sooblikovanja dela občinskega proračuna.

Volilni upravičenci bodo o projektih glasovali tudi predčasno, v sredo, 15. novembra med 9. in 17. uro. Novogoriška občina volivcem omogoča tudi podrobnejši ogled vseh predlaganih projektov med 14. in 17. novembrom v Mestni hiši v času uradnih ur. Zadnja predstavitev vseh projektov, o katerih bodo lahko glasovali,  bo v četrtek ob 17. uri v veliki dvorani Mestne hiše v Novi Gorici.

Uredništvo