Nova podžupanja v MO Nova Gorica: PAVLICA NASLEDILA UŠAJ ZAVADLAVOVO

Foto: FB MONG

Damjana Pavlica iz vrst SDS je nova podžupanja novogoriške mestne občine. Na tem položaju je zamenjala strankarsko kolegico Eleno Zavadlav Ušaj, ki je postala državnozborska poslanka. Pavlica bo svoje delo opravljala neprofesionalno, prevzela pa bo področje družbenih dejavnosti.

Med tremi podžupani v novogoriški občini bo Pavlica edina delovala neprofesionalno. Ostala dva podžupana Sašo Kogovšek in Simon Rosič sta trenutno zaposlena na novogoriški občini.

Damjana Pavlica je kot svetnica novogoriškega mestnega sveta delovala vse od leta 2014. Delo na lokalni ravni je spoznavala tudi kot predsednica sveta krajevne skupnosti Šempas med letoma 2010 in 2014. V zdajšnjem mandatu je vodja svetniške skupine SDS v novogoriškem mestnem svetu in predsednica občinskega odbora za gospodarstvo.

Ob predstavitvi se je Pavlica zahvalila županu in koalicijskim partnerjem za zaupanje ter napovedala dobro sodelovanje z ostalima podžupanoma in delo v korist celotne novogoriške občine.

Zaradi neprofesionalnega dela bo imela Pavlica nekoliko manj zadolžitev kot Zavadlav Ušajeva pred njo. Tako ne bo pokrivala šolstva, bo pa imela nekoliko več zadolžitev na področju varovanja kulturne dediščine.