Nova Gorica je dobila novega župana: MIKLAVIČ NASLEDIL ARČONA

Foto: ML

Mestna občina Nova Gorica je dobila novega župana. V drugem krogu županskih volitev je dr. Klemen Miklavič premagal dosedanjega župana Mateja Arčona. Miklaviča je podprlo 51,8 odstotka volivcev, Arčona, ki je napovedal umik iz lokalne politike, pa 48,2 odstotka.

Klemen Miklavič je 43-letni doktor znanosti s področja izobraževanja in šolskih sistemov. Zaposlen je kot svetovalec Sveta Evrope na področju visokega šolstva, v domačem okolju pa kot pridruženi raziskovalec Centra za študij edukacijskih politik Univerze v Ljubljani in sodelavec Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja s področja mednarodnih projektov. Je vodja svetniške skupine Goriška.si.

Foto: FB Goriška.si – Klemen Miklavič

Novoizvoljeni župan bo v 32-članskem mestnem svetu imel skoraj četrtino, to je sedem svetnikov gibanja Goriške.si, po pet svetnikov sta dobili stranki SD in SDS, štiri svetnike je dobila Lista Mateja Arčona, tri svetnike Lista Roberta Goloba, po enega svetnika pa bodo imeli SAB, Zveza za Primorsko (ZZP), NSi, DeSUS, Levica in SMC ter listi obrti in podjetništva ter Trnovske in Banjške planote.

Matej Arčon je po porazu poudaril, da je ponosen, da je Novo Gorico vodil osem let, hkrati pa napovedal dokončen umik iz lokalne politike, tudi iz mestnega sveta, kamor je bil izvoljen. Novemu županu je zaželel, da bI uresničil spremembe, ki jih ponuja. O prihodnosti še ne razmišlja, več časa pa se želi v prihodnje posvetiti svoji družini.