Nova bolnišnična stavba v Stari Gori: PREDAJA V UPORABO

Foto: Facebook

Ministrstvo za zdravje je s podpisom primopredajnega zapisnika bolnišnici v Šempetru predalo v uporabo novo stavbo bolnišničnega oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori. Decembra je v nove prostore predvidena selitev invalidnih otrok.

Vrednost prve faze projekta nove bolnišnične stavbe je bila 4,5 milijona evrov, od tega so na ministrstvu kot investitor projekta pridobili 2,5 milijona evrov evropskega denarja. Prva faza je vključevala izgradnjo stavbe ter ureditev pritličja in nadstropja do tretje gradbene faze. V to je vključena tudi oprema za pritličje, nabavo katere je šempetrska bolnišnica financirala iz donacij.

V drugo fazo so vključena gradbeno-inštalacijska dela in celotna oprema prvega nadstropja, ki bo namenjena rehabilitaciji odraslih. Zanjo bo predvidoma potrebno odšteti milijon evrov.

V novi stavbi bo prostora za 25 invalidnih otrok in mladih ter 25 odraslih. Prihodnji mesec se bodo v pritličje selili invalidni otroci, ki so v času gradbenih del nastanjeni v matični šempetrski bolnišnici. Selitev odraslih, ki okrevajo po možganskih poškodbah, pa je predvidena v drugi fazi prihodnje leto.

Zadnja leta so med dejavnosti oddelka v Stari Gori dodali oskrbo mladostnikov po poškodbi glave v prometnih nesrečah ter odraslih nevroloških bolnikov po možganski kapi ali s podobnimi stanji, ki nujno potrebujejo rehabilitacijo pred odpustom iz bolnišnice.