Nogometna zveza Slovenije (NZS) je Občini Tolmin podelila priznanje za investitorja leta 2023, in sicer za izgradnjo večnamenskega objekta s tribuno v Športnem parku Brajda.

Priznanje je včeraj na redni letni skupščini NZS na Brdu pri Kranju prevzel župan Alen Červ, ki sta ga ob tej priložnosti spremljala direktor občinske uprave Mitja Taljat in predsednik Nogometnega kluba Tolmin Žan Isakoski Drole.

»Prejeta nagrada nam pomeni veliko, saj izraža prepoznavanje našega vložka na področju športa s strani največje športne zveze v državi. Sodoben športni objekt uspešno uporabljajo naši nogometaši, atleti in drugi športniki, na občinski upravi pa že snujemo nove posodobitve športne infrastrukture. Po lanski prenovi športne dvorane v Tolminu bo letos na vrsti nogometno igrišče z umetno travo v Športnem parku Na Logu, kmalu pa bodo zahteve NZS za drugoligaško tekmovanje pred nas postavile tudi vprašanje reflektorjev v Športnem parku Brajda,« o načrtovanih investicijah pove župan Červ. Kot nadalje pojasnjuje, »je podpora NZS, Fundacije za šport ter Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pri teh investicijah ključna za zaprtje finančne konstrukcije, z novimi pridobitvami pa omogočamo odlične pogoje za delo domačih klubov, šolskih ustanov, rekreativcev ter hkrati tudi vseh klubov in reprezentanc, ki si Tolmin izberejo za lokacijo športnih priprav. V ta segment želimo v prihodnje usmeriti pomemben del našega turističnega razvoja«.


Nagrado investitor leta, ki se podeljuje za vlaganje v infrastrukturo, je NZS prvič podelila lani. Poleg Občine Tolmin jo je letos prejelo še Nogometno društvo Nafta Lendava 1903 za ureditev nogometnega centra z več igrišči in pripadajočimi objekti.

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Tolmin