Nogometaši Gorice osvojili Stožice: BELO-MODRI ŠOK ZA OLIMPIJO

Foto: ML - Stožice so se sinoči obarvale belo-modro, Olimpija v črno

V zadnji tekmi 26. kroga Prve lige TS so nogometaši Gorice v Stožicah z 2-1 premagali Olimpijo.  Prvaki spomladi še vedno čakajo na prvo zmago, na petih tekmah so osvojili le točko in se že zelo zgodaj poslovili od naslova.

Vodilni Maribor je namreč v Ljudskem vrtu rutinirano z 1-0 odpravil zadnjeuvrščene Radomlje in zeleno-belim pobegnil za neulovljivih 12 točk. Novogoričani so se s četrto zmago v drugem delu prvenstva zadržali na želenem 4. mestu. V soboto ob 18-ih jih v Športnem parku čaka primorski derbi s Koprčani.

OLIMPIJA – GORICA 1-2 (0-0)

Ljubljana – Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodnik: Skomina (Koper).

Strelci: 0-1: Kapić (59), 1-1: Eleke (69), 1-2: Žigon (90).

Olimpija: Vodišek, Klinar, Štiglec, Mitrović, Bajrić (od 84. Tijanić), Cretu (od 53. Avramovski), Ilić, Wobay (od 74. Alves), Kirm, Eleke, Benko.

Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Kapić, Burgić, Filipović (od 73. Edafe), Kolenc (od 85. Nagode), Grudina, Osuji (od 77. Žigon), Boben.

Rumeni kartoni: Cretu, Mitrović, Ilić; Kapić, Celcer.

Foto: ML – Dejan Žigon, joker v rokavu Mirana Srebrniča, je zadel v 91. minuti in poglobil krizo Olimpije

Marijan Pušnik, trener Olimpije: “Nismo igrali dobro in Gorica se je zasluženo veselila vseh treh točk. Izgubili smo večino dvobojev, tudi drugih žog. Slabo smo igrali v polju. Trenutno smo mi sami sebi največji problem, zato se z Mariborčani in njihovo prednostjo ne ukvarjamo.”

Foto: ML – Goriški trener Miran Srebrnič je našel pravo formulo

Miran Srebrnič, trener Gorice: “Mislim, da smo si zaslužili zmago, saj smo bili boljši, priigrali smo si še nekaj lepih priložnosti. S končno uvrstitvijo se ne obremenjujemo, ampak nas zanima vsaka tekma posebej. Sedaj je na vrsti Koper.”

ML