Nogometaši Gorice dobili nasprotnika v Evropi: PREKO ARMENIJE V GRČIJO

Foto: ML

Žreb v Nyonu je slovenskim podprvakom iz mesta vrtnic v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa dodelil armenski Širak. Prva tekma bo v četrtek, 29. junija v Gyumriju v Armeniji, povratna pa teden dni pozneje v novogoriškem Športnem parku.

Foto: Wikipedia – Slovenski podprvaki bodo 29. junija gostovali v Gyumriju, ki je glavno mesto pokrajine Širak, po kateri nosi ime drugi najuspešnejši nogometni klub v Armeniji

Belo-modri se bodo v evropskem tekmovanju prvič merili s predstavnikom iz Armenije. Širak je zadnje prvenstvo zaključil na tretjem mestu, osvojil pa je pokalno tekmovanje Armenije. Je drugi najuspešnejši nogometni klub v tej nekdanji republiki Sovjetske zveze; najboljši je Pyunik. Doslej je Širak osvojil štiri naslove državnega prvaka (zadnjega v sezoni 2012/13), dvakrat je bil pokalni zmagovalec, štirikrat pa se je veselil superpokala Armenije.

Foto: Uefa.com – Žreb v Nyonu je bil Gorici kar naklonjen

V kolikor bo Gorica preskočila armensko oviro, jo v drugem krogu čaka dvoboj z grškim Panioniosom iz Aten, ki je zadnje prvenstvo zaključil na petem mestu. Dvakrat je osvojil grški pokal, naslova državnega prvaka pa se še ni veselil. Tudi v drugem krogu kvalifikacij bodo belo-modri, če bodo seveda izločili Armence, prvo tekmo odigrali na gostovanju.

Foto: Wikipedia – Mestni stadion v Gyumriju sprejme 2.800 gledalcev

Uredništvo