Neznanec fizično obračunal z italijanskim državljanom: GROZIL Z MOTORKO

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V petek popoldne je neznanec na cesti pri Sežani ustavil italijanskega državljana, mu grozil s prižgano motorno žago in ga s pestjo večkrat udaril v obraz. Po posredovanju mimoidočih voznikov je napadalec z avtomobilom odpeljal v smeri Šmarje-Križ.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, moškemu pa grozi kazenska ovadba za povzročitev lažje telesne poškodbe in ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru.

59-letni državljan Italije je vozil od Šmarij proti Križu, ko ga je prehitel voznik osebnega avtomobila, brez povoda zmanjšal hitrost svojega vozila, vklopil smerne utripalke in z vozilom presekal pot kamperju, sporočajo s koprske policijske uprave. Italijan se je ustavil ob robu vozišča. Ko je izstopil iz kamperja, ga je razburjeni voznik avtomobila verbalno napadel. Italijan mu je dopovedoval, da razume samo italijansko, takrat pa se je moški še bolj razburil. Iz prtljažnika je vzel motorno žago, jo prižgal, z njo grozil Italijanu ter ga s pestjo večkrat udaril v glavo.

Foto: FB Slovenska policija

Nadaljnje pretepanje so preprečili mimoidoči vozniki. Italijanski državljan je dobil lahke poškodbe glave in sam poiskal zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Sežana.