Nezadovoljstvo zdravnikov v šempetrski bolnišnici: NASPROTOVANJE VODENJU

Foto: ML

Iz šempetrske bolnišnice sporočajo, da bo z začetkom novembra delo na oddelku za abdominalno kirurgijo potekalo nemoteno. V sredo so namreč na seji strokovnega sveta preklicali omejitev števila operacij na tem oddelku. Nezadovoljni zdravniki iz sindikata Fides zahtevajo menjavo strokovne direktorice Dunje Savnik Winkler. Predsednica sveta bolnišnice Anita Manfreda je za 5. november napovedala sejo sveta zavoda.

22 pacientom so že določili in potrdili nov datum operacije. Za preostalih devet pacientov bo vodstvo bolnišnice v dogovoru s kirurgi abdominalnega oddelka poskušalo najti termin operacije predvidoma v drugi polovici meseca novembra oz. v prvi polovici meseca decembra.

Zdravniki v šempetrski bolnišnici, združeni v sindikatu Fides, so se uprli takšnemu načinu reševanja težav, zaradi pomanjkanja srednjega medicinskega kadra, ker menijo, da je ukrep neustrezen. “Ukrep ni le v nasprotju s prvotno argumentacijo pomanjkanja negovalnega kadra in zagotavljanja varnosti pacientov, ampak je organizacijsko neustrezen, strokovno nevaren in ponovno neusklajen z abdominalnimi kirurgi. S takšnim ukrepom se raven varne obravnave pacientov poslabšuje, saj bosta tako kirurška ekipa kot negovalni kader dvojno obremenjena,” so zapisali v svojem sporočilu za javnost.

Foto: Pixabay

S 1. novembrom bo zagotovljeno ustrezno število kadra zdravstvene nege, s katerim bo zagotovljeno varno delo, sporočajo iz šempetrske bolnišnice. Kot pravijo, bodo za vsa nezasedena vodstvena delovna mesta ponovili razpis v začetku meseca novembra.

11. oktobra so zdravniki izglasovali nezaupnico strokovni direktorici Dunji Savnik Winkler ter o tem sklepu obvestili tudi direktorja Stanislava Rijavca. Ker do zdaj direktor še ni odgovoril na njihovo zahtevo, v Fidesu “zaposleni zdravniki v bolnišnici ostro nasprotujemo takšnemu načinu vodenja in organizacije dela v zavodu, nekorektni komunikaciji vodstva z zdravniki in sprejemanju za bolnike potencialno škodljivih in strokovno vprašljivih ukrepov”.