Na severnem Primorskem pristojne službe nadaljujejo z odpravo posledic toče in orkanskega vetra z začetka tedna.
Največ dela imajo  še vedno v Čepovanu in okolici, saj je potrebno, vsaj za silo, pokriti še kar nekaj streh in odstraniti podrto drevje. Tudi danes  domačinom  pomagajo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske. Kot je sporočil poveljnik CZ mestne občine Nova Gorica Andrej Biaggio je danes v akciji v Čepovanu in Lokovcu  kar  145 ljudi. Največ je gasilcev 63,  31 je vojakov,  tu so še pripadniki CZ, pa  delavci Elektra Primorske, Cestnega podjetja, sekača, upravljalci gradbene mehanizacije in zaposleni v podjetju Gonzaga. Njihovi proizvodni in skladiščni prostori so zelo poškodovani.
Razveseljivo je, da je večina odjemalcev na tem širšem območju znova oskrbljena z električno energijo. Si pa morajo nekje  še vedno pomagati tudi z agregati. Neurje je namreč poškodovalo  številne električne drogove, tudi betonske, ki jih je potrebno nadomestiti.
S tem sporočilom  zaključujemo obveščanje iz regijskega štaba CZ za severno Primorsko ob tokratni hudi uri na tem koncu naše dežele. Še naprej pa vam bodo za posamezne informacije na voljo na občinah (Mestna občina Nova Gorica, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Brda, Ajdovščina, Bovec …) oziroma v njihovih štabih civilne zaščite.
Vir: ekipa regijskega štaba CZ za severno Primorsko

foto ERVIN ČURLIČ / regijski štab CZ za severno Primorsko