Prometna nesreča na cesti Rožna Dolina – Ajševica: Z OGLEDALOM ZADELA PEŠKO

Foto: ML

V nedeljo popoldne se je na cesti med Rožno Dolino in Ajševico zgodila prometna nesreča, v kateri je peška utrpela lažje poškodbe, v Solkanu in Šempetru pa so policisti prestregli voznika, ki sta pregloboko pogledala v kozarec.

57-letna voznica osebnega avtomobila je med vožnjo iz Rožne Doline proti Ajševici z desnim bočnim ogledalom v levo roko zadela 54-letno peško, ki se je lažje poškodovala, nepozorna voznica pa je prejela plačilni nalog.

Novogoriški prometni policisti so v nedeljo v Šempetru ustavili 64-letnega voznika osebnega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V soboto zvečer so v Solkanu prestregli 41-letnega voznika, ki so mu namerili 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Foto: Pixabay

Obema kršiteljema so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, jima začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ju tudi obdolžilni predlog. Voznik v Šempetru je dobil še dodatno globo, ker je kršil tudi zakon o nalezljivih boleznih.