Nepoštenost ne pozna meja: ZVITO PREPRIČEVANJE STAREJŠIH

Foto: Pixabay

Na Goriškem v Italiji so tatovi vse bolj aktivni, vse več pa je tudi goljufov. Slednji se z dobro naštudiranimi zvijačami zelo radi spravljajo predvsem na osamljene in nemočne starejše osebe.

Foto: Pixabay

Kot poroča Primorski dnevnik, sta pred dnevi moški in ženska pozvonila na zvonec starejše občanke v Foljanu. Z dobrim znanjem italijanščine sta jo prepričala, da sta njena stara znanca. Ker se s starostjo pojavlja tudi demenca, je nič hudega sluteča domačinka žensko prijazno sprejela v stanovanje, moški pa je raje ostal v avtomobilu, z obrazložitvijo, da mora opraviti nujen telefonski klic. Očitno je bil v izvidnici.

Foto: Pixabay

Obisk je trajal približno pol ure. S priletno žensko, ki nepovabljene gostije ni prepoznala, a ji je zaupala zaradi vljudnosti in prijaznosti, se je razvil prijeten pogovor o marsičem. Po slovesu je starejša ženska kmalu spoznala prefinjeno ukano. Ugotovila je namreč, da ji je iz stanovanja izginil denar in nekaj dragocenih predmetov. Na pomoč so prišli policisti in si ogledali stanovanje ter iskali morebitne indice, ki bi jim utegnili koristiti pri iskanju goljufov. Žal neuspešno. Nepridiprava sta svoje nepošteno delo opravila brez napak in se s plenom odpeljala neznano kam.

Uredništvo