Nepazljivost motoristov brez hujših posledic: POŠKODOVANA 17-LETNIKA

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na Severnoprimorskem se je tudi letos zgodilo veliko prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi, najpogosteje zaradi lastne krivde. Tako je bilo tudi v sobotnih nesrečah na Tolminskem in Kanalskem, ki sta se na srečo zaključili brez hujših posledic.

44-letni oče in njegova 17-letna hčerka sta se z motorjem peljala iz Tolmina proti Mostu na Soči. Ko je oče pripeljal iz pokrite galerije, je najverjetneje spregledal stoječo kolono vozil, in trčil v zadnji avtomobil. Zaradi trka sta oba padla na tla, pri tem pa se je 17-letnica predvidoma laže poškodovala. Na pomoč so jima priskočili tolminski gasilci, ki so pomagali reševalcem pri prenosu hčerke v reševalno vozilo, ti pa so jo oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Foto: ML

17-letni motorist je na cesti iz Kanalskega vrha proti Batam zaradi prehitre vožnje v ostrem levem ovinku zapeljal naravnost, se na brežini prevrnil in obstal v vrtači 40 metrov pod cesto. Na srečo jo je tudi on odnesel brez hujših posledic. Pomagali so mu poklicni gasilci in novogoriški reševalci ter ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.