Nemca v globino pri slapu Boka: TRK IZRAELKE IN ŠPANKE

Foto: FB Zip Line Slovenia (fotografija je simbolična)

V minulih dneh smo bili na Bovškem priča dvem nesrečam turistov. V soboto okrog poldneva je pri slapu Boka zdrsnilo 16-letnemu Nemcu, ob tem pa je za seboj potegnil še 53-letnega očeta. V nedeljo popoldan sta na območju Bovca pri spustu po jeklenici trčili 22-letna Izraelka ter 56-letna Španka, ki se je huje poškodovala.

Bovški policisti nedeljsko nesrečo preiskujejo v smeri kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica. Kot so pojasnili, se je po jeklenici prva spustila Izraelka, ki pa na zaključni podesti ni bila zadržana in jo je zapeljalo nekoliko nazaj po jeklenici. V tem času se je že spustila Španka in trčila v 22-letnico. Mlajša Izraelka se je lažje telesno poškodovala, 56-letna Španka pa je utrpela hude telesne poškodbe.

Foto: FB Boka waterfall – Slap Boka

Policija je pri poškodbi nemških državljanov pri slapu Boka ugotovila, da je 16-letniku zdrsnilo, pri tem pa je za seboj potegnil tudi 53-letnega očeta. Oba so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Na policijski upravi Nova Gorica pravijo, da je tuja krivda pri tej nesreči izključena.

Uredništvo