Nekdanji podajalec se vrača v Kanal: ANDREJA NASLEDIL IGOR

Foto: Facebook OK Salonit

Po odhodu Andreja Urnauta k ACH Volleyu so v OK Salonit Anhovo našli novega trenerja. Tretjeuvrščeno ekipo letošnjega prvenstva bo v prihodnji sezoni vodil nekdanji organizator igre petkratnih državnih prvakov in nekdanji hrvaški reprezentant Igor Šimunčić, ki je bil tudi selektor hrvaške izbrane vrste.

Šiumunčić je z OK Salonit Anhovo podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Kot igralec – podajalec je v devetdesetih letih v dresu kanalske ekipe pod taktirko Dragutina Šukerja osvojil dva državna naslova, dve sezoni pa je igral v ligi prvakov. Zbral je tudi 128 nastopov za hrvaško izbrano vrsto.

Foto: Facebook OK Salonit – Se bo Igor Šimunčić izkazal tudi na klopi Salonita?

Igor Šiumunčić je trenersko pot začel pri ekipi Zagreba, nakar je prevzel mestnega tekmeca Mladost. Dve sezoni je treniral Posojilnico iz Doba, s katero je v sezoni 2010/11 osvojil 3. mesto v pokalu CEV. Zadnji dve sezoni je vodil mlado avstrijsko ekipo Amstetten, s katero je dvakrat osvojil avstrijski pokal ter 3. mesto v državnem prvenstvu. Med leti 2006 in 2008 je vodil mladinsko izbrano vrsto Hrvaške, od leta 2012 do 2017 pa tudi hrvaško člansko reprezentanco.

Uredništvo