Nejc Žnidarčič nepremagljiv tudi na najkrajših progah

Foto: FB Nejc Žnidarčič

Po šestem naslovu svetovnega prvaka v spustu je 38-letni kajakaš iz Solkana Nejc Žnidarčič pokoril konkurenco tudi na tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Savinji, kjer so se Slovenci v sprintu veselili trojne zmage.

Po zmagi na petkovem sprintu in naslovu svetovnega prvaka pretekli konec tedna v Franciji je Nejc Žnidarčič zabeležil še eno zmago na Savinji. S temi dosežki je tudi zbral dovolj točk za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Proga je zelo kratka, mislim da najkrajša v svetovnem pokalu, dolga le 30 sekund. Za primerjavo, prejšnji teden na svetovnem prvenstvu je bila dolga minuto in sedemnajst sekund, torej je ta skoraj trikrat krajša. Temu primerni so bili tudi zaostanki. Šest stotink je šlo danes v mojo korist,” je bil po zmagoslavju na Savinji zadovoljen Nejc Žnidarčič.

Kajakaška proga v Celju se morda ne more pohvaliti z atraktivnimi brzicami, zagotovo pa se lahko pohvali z glasnimi navijači in sijajnim vzdušjem, ki so ga pričarali ta konec tedna ob reki Savinji. V sprintu so za trojno domače slavje poskrbeli Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Tim Novak. Slovenski uspeh sta dopolnila kajakašica Ana Šteblaj z drugim mestom ter kanuist Blaž Cof, ki je bil tretji.