Dva javna razpisa sta za prijavo odprta le še do konca meseca, in sicer Javni razpis za spodbujanje projektov inovacij s področja razvoja turističnih produktov in storitev ter Javni razpis za spodbujanje udeležbe na sejmih in razstavah. Ne spreglejte, rok za prijavo je 30. junij!

Razvoj turizma stalno terja nove inovativne zgodbe, ki pritegnejo goste in zaokrožujejo popolnost ponudbe. Občina Ajdovščina spodbuja nastanek novih idej tudi preko Javnega razpisa za spodbujanje projektov inovacij s področja razvoja turističnih produktov in storitev. Višina sredstev za dodelitev subvencij za projekte inovativnih turističnih produktov in storitev v letu 2023 je 30.000 evrov.

Javni razpis za spodbujanje udeležbe na sejmih in razstavah pa je namenjen spodbujanju sodelovanja podjetij na sejmih in razstavah za izboljšanje promocije svojih proizvodov in storitev potencialnim kupcem. Namen javnega razpisa za inovacije je spodbuditi podjetja in posameznike k oblikovanju produktne inovacije oziroma izdelave začetnega prototipa produktne in procesne inovacije. Okvirna skupna višina sredstev je 5.000 evrov.

Ne spreglejte, na oba razpisa se je moč prijaviti do 30. junija.