ND Gorica je predstavilo trajnostno poročilo društva: VREDNOTE NA PAPIRJU

Foto: ML

Na včerajšnji novinarski konferenci ND Gorica, ki je potekala v prostorih kluba, je novogoriški prvoligaš predstavil trajnostno poročilo društva, kar naj bi bil prvi tovrstni izdelek slovenskih športnih kolektivov.

”V trajnostnem poročilu ni zapisanega nič novega, česar sami v vodstvu kluba ne bi počeli že od nastopa funkcij v letu 2015. Odločili smo se, da temeljne vrednote pri našem delovanju prenesemo na papir in se tudi tako predstavimo celotni domači in mednarodni javnosti. Stremimo k napredku na vseh področjih,” pravi direktor ND Gorica Sebastjan Komel, ki ima največ zaslug za lep izdelek, ki naj bi v kratkem izšel tudi v italijanskem in angleškem jeziku.

Foto: ML

Predsednik Hari Arčon je izdajo trajnostnega poročila povezal s častitljivo 70. obletnico delovanja kluba. Poudaril je pomen izdelka za nadaljnji razvoj nogometa na Goriškem ter spomnil na dejstvo, da je bil klub pred dvema letoma in pol v finančnem in organizacijskem razsulu. Arčon je znova predstavil poslanstvo ND Gorice, ki je največji klub v regiji in tesno povezan z lokalnim okoljem. ”V trajnostnem poročilu lahko vsak dobi vpogled v delovanje kluba. Predstavljeni so temelji funkcioniranja ND Gorica. Eden najbolj pomembnih je transparentnost, ki predstavlja ključ do povrnitve ugleda tega kluba.” Predstavitve se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Nova Gorica in podpredsednik ND Gorica Marko Tribušon: ”Tudi kot podžupan Mestne občine Nova Gorica izražam priznanje in ponos na prehojeno pot ter na dokument, ki je pred nami. ND Gorica ima tudi močno izobraževalno in vzgojno noto, česar smo kot lokalna skupnost še posebej veseli.”

Oglejte si Vrednostno poročilo ND Gorica 2017