Okužen v novogoriški trgovski center, javilo se je 17 kršiteljev

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na Goriškem se je razširila zanimiva, a hkrati žalostna zgodba, ki potrjuje zelo neodgovorno obnašanje nekaterih, okuženih z novim koronavirusom, ki se požvižgajo na sočloveka.

V večjem nakupovalnem centru v Novi Gorici je gospa z začudenjem v trgovini zagledala osebo, za katero je vedela, da je okužena s koronavirusom in bi morala biti v karanteni. Ker jo je neodgovorno ravnanje prizadelo, je to povedala varnostniku v trgovskem centru. Slednji je po ozvočenju pozval naj se okužena oseba, ki se nahaja v trgovini, čimprej javi. Ker ni bilo odziva, je varnostnik to znova ponovil in dodal, da jo bo, v kolikor tega ne bo storila v naslednjih petih minutah, javno pozval po imenu.

Iskali enega kršitelja, javilo se jih je kar 17!

In kaj se je zgodilo? Verjeli ali ne, pri varnostniku se je javilo kar 17 oseb, ki so kršile karanteno oz. izolacijo, pri čemer so seveda vse mislile, da je bilo opozorilo namenjeno prav njim.

Foto: Pixabay

Ko ti ni mar za sočloveka…

Kako naj ukrepi delujejo, če se nekateri nanje požvižgajo! Kakšna neodgovornost! S takšnim početjem posamezniki ogrožajo zdravje številnih, tudi takšnih, ki bi jim lahko okužba s koronavirusom povzročila hude zdravstvene težave ali celo smrt! Epidemija je razkrila marsikaj, žal tudi izjemno sebičnost, ki včasih ne pozna meja…

ML