Napadalec z nožem v šempetrski bolnišnici mora v zapor: KESANJE IN OSEM MESECEV

Foto: Pixabay

Na Okrajnem sodišču v Novi Gorici se je z izrekom sodbe zaključilo sojenje Elvisu Ramadaniju. Po mnenju sodišča je 16. septembra letos kriv napada z nožem v šempetrski bolnišnici. Sodnik mu je izrekel osem mesecev zaporne kazni ter odpravil pripor.

Na sobotni večer, 16. septembra 2017 je Ramadani razgrajal v šempetrski bolnišnici  in zaposlenim grozil z nožem. Ker se po prihodu policistov ni umiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odvzeli prostost.
Foto: ML

Sodnik Jernej Kovše je upošteval, da se je Ramadani opravičil prizadetim ob njegovih grožnjah z nožem ter ob tem tudi obljubil, da česa podobnega ne bo več storil. Sodnikova odločitev o zaporni kazni za obtoženega je temeljila tudi na dejstvu, da to ni bil prvi kazenski postopek za tovrstna dejanja. Do pravnomočnosti sodbe bo lahko počakal na prostosti.

Tožilka je za Ramadanija zahtevala deset mesecev zaporne kazni, pri tem pa izpostavila predvsem strah, ki so ga doživljali oškodovanci; medicinsko osebje in bolniki. Prič, ki so spremljale dogajanje v bolnišnici in ga pred sodiščem tudi opisale, je bilo dovolj: zdravnika, medicinske sestre, administrativno osebje ter bolniki.

Foto: Pixabay

Zagovornica obtoženega Lidija Košutnik je predlagala oprostilno sodbo. Po njenem mnenju niso bili dovolj natančno oziroma s polno gotovostjo dokazani očitki, da je s svojimi dejanji oškodovance spravil v podrejeni položaj. Predlagala je tudi odpravo pripora. Sodnik njenih argumentov ni upošteval.

Uredništvo