Najvišji delež cepljenih na severnem Primorskem

Foto: Ervin Čurlič, regijski štab CZ za severno Primorsko

V goriški statistični regiji je najvišji delež cepljenih v Sloveniji. Prvi odmerek je doslej prejelo že 27.178 prebivalcev 13 občin, kar je 22,95% (delež na ravni države znaša 19,3%). Z drugim odmerkom je bilo cepljenih 11.766 oseb oziroma 9,94% (delež je enak kot v koroški regiji), na ravni države pa je 8,3%, sporoča regijski štab CZ za severno Primorsko.

Na severnem Primorskem je prvi odmerek cepiva skupno prejelo 230 maturantov in maturantk ter 17 zaposlenih, ki doslej še niso bili cepljeni in bodo sodelovali pri izvedbi mature.

Iz novogoriškega zdravstvenega doma poročajo o 97 cepljenih maturantih in 17 zaposlenih, ki bodo sodelovali pri izvedbi mature in doslej še niso bili cepljeni. V Zdravstvenem domu Ajdovščina so v dogovoru z vodstvi obeh šola na njihovem območju, maturante cepili kar v šolskih prostorih; na Srednji šoli Veno Pilon v Ajdovščini 24 in na Škofijski gimnaziji v Vipavi 21. V prostorih zdravstvenega doma so cepili še 39 maturantov iz obeh občin (Ajdovščina in Vipava), ki se šolajo drugje. V Tolminu so že v četrtek, ob tradicionalnem množičnem cepljenju v prostorih Kinogledališča, izpeljali tudi cepljenje za dijake in dijakinje zaključnih letnikov iz vseh treh posoških občin (Bovec, Kobarid in Tolmin). Skupno jih je prvi odmerek prejelo 25. Iz ZD Idrija so sporočili, da so cepili 24 maturantov, ki imajo v ZD Idrija in ZP Cerkno izbranega osebnega zdravnika.

V domovih starejših na severnem Primorskem, trenutno nihče, ki je bil cepljen z obema odmerkoma ali je covid prebolel, ni pozitiven oziroma okužen.

Foto: ZD Idrija

Delež cepljenih s prvim odmerkom na severnem Primorskem je najvišji v občini Idrija (26,7%), sledita občini Vipava (26%) in Šempeter-Vrtojba (24,8%). Delež z drugim odmerkom pa je najvišji v občini Tolmin (13%), sledita občini Kobarid (12,8%) in Vipava (11,8%).